غارت منابع ملی در #تخار؛ منابع: روزانه صدها تیلری #زغالسنگ به #پاکستان انتقال داده میشود! #افغانستان #afghanist https://t.co/ks8SrmR4mP
— 🇦🇫 Ariana News (@ArianaNews_co) Jun 3, 2022https://twitter.com/ArianaNews_co/status/1532687378363596800
via دیدار عبدالله عبدالله با سفیر فرانسه برای افغانستان - Tumblr
دیدار عبدالله عبدالله با سفیر فرانسه برای افغانستان
آریانانیوز: سفیر فرانسه برای افغانستان گفته است که با رییس شورای عالی مصالحۀ ملی نظام پیشین ملاقات مفید و قابل توجه داشته است…
دیوید مارتینون، سفیر فرانسه برای افغانستان گفته است که با عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحۀ ملی نظام پیشین در مورد اوضاع افغانستانِ زیر حاکمیت طالبان ملاقات مفید و قابل توجه داشته است.
آقای مارتینون در تویتر خود عکسی از ملاقاتش با آقای عبدالله را نیز منتشر کرده، اما نگفته است که در کجا ملاقات کردهاند.
آقای عبدالله پس از گذراندن چندین ماه در افغانستانِ زیر حاکمیت طالبان، در ماه ثور از افغانستان بیرون شد.
from دیدار عبدالله عبدالله با سفیر فرانسه برای افغانستان
via اخبار افغانستان
Submitted June 03, 2022 at 04:15PM by afghanews
via reddit https://ift.tt/mnWMvqj
via خبرگزاری آریانا نیوز https://ariananews.co
via Diigo https://ift.tt/8jWo6Xu
دیدار عبدالله عبدالله با سفیر فرانسه برای افغانستان
ویدیو/ تلفات سنگین متجاوزین در کمین نیروهای مقاومت در کوه های هندوکش
via غارت منابع ملی در تخار؛ منابع: روزانه صدها تیلری زغالسنگ به پاکستان انتقال داده میشود! - Tumblr
via خبرگزاری آریانا نیوز https://ariananews.co
via Diigo https://ift.tt/HseW7dO
غارت منابع ملی در تخار؛ منابع: روزانه صدها تیلری زغالسنگ به پاکستان انتقال داده میشود!
غارت منابع ملی در تخار؛ منابع: روزانه صدها تیلری زغالسنگ به پاکستان انتقال داده میشود!
آریانانیوز: منابع در ولایت تخار میگویند که روزانه صدها تیلری حامل زغالسنگ از معدنهای این ولایت بارگیری شده و مستقیم به پاکستان انتقال داده میشود. به گفته منابع، در این معامله برخی از مقامها، مسوولان و فرماندهان طالبان دست دارند…
شماری از باشندهگان شهر تالقان، مرکز ولایت تخار، میگویند اگر استخراج و صادرات بیرویه زغالسنگ این ولایت به پاکستان بهشکل کنونی ادامه پیدا کند، زمستان پیشرو مردم با کمبود مواد سوخت (مشخصاً زغالسنگ) مواجه خواهند شد.
سیدفرید هاشمی، باشنده تخار میگوید که روزانه از معدنهای زغالسنگ این ولایت دهها تیلری زغالسنگ خارج میشود. به گفته آقای هاشمی، استخراج معدن زغالسنگ در یک ماه گذشته بیپیشینه بوده و بهشدت استخراج میشود.
عبدالغفار، یکی از زغالفروشان در تخار، میگوید که همزمان استخراج معدن در ولسوالیهای کلفگان، نمک آب و سایر بخشهای این ولایت بهشدت ادامه دارد. به گفته عبدالغفار، قیمت یک سیر زغالسنگ در زمستان، ۶۰ تا ۷۰ افغانی بود، اما اکنون با افزایش قاچاق آن، در فصل گرما به ۷۰ تا ۸۰ افغانی رسیده است و امکان دارد بیشتر افزایش یابد.
باشندهگان تخار از مسوولان محلی طالبان در این ولایت میخواهند تا هر چه عاجل جلو استخراج معادن را بگیرند و اجازه ندهند تمام زغالسنگ به پاکستان صادر شود. به گفته آنها، در صورت ادامه این روند، مردم در زمستان پیشرو با چالشهای جدی مواجه میشوند.
یکی از فعالان مدنی در تخار که نمیخواهد نامش فاش شود، میگوید که طالبان بهشدت با کمبود منابع مالی مواجهاند و به همین دلیل دست به استخراج منابع طبیعی افغانستان، بهخصوص معادن طلا و زغالسنگ در این ولایت زدهاند. به گفته این فعال مدنی، طالبان در این ولایت بالای استخراج معدن طلا و زغالسنگ چندین بار باهم درگیر شدهاند. او میافزاید که اکثر فرماندهان طالبان در پی جمعآوری پول استند.
در همین حال احمدولی حقمل، سخنگوی وزارت معادن طالبان، در گفتوگو با خبرگزاری رویترز گفته است که صادرات زغالسنگ را به پاکستان افزایش دادهایم و در شش ماه گذشته ۱۶ ملیارد افغانی از این بابت درامد داشتهایم.
به گفته حقمل، تنها سه ملیارد افغانی که معادل ۳۳ ملیون دالر است، بابت گمرک این محصولات به دست آمده است.
معادن زغالسنگ افغانستان که از کوههای هندوکش در بدخشان و در شمالشرق کشور شروع میشود و به هرات در غرب میرسد، از منابع قدیمی تامین سوخت مردم است. در حال حاضر چهار شرکت در شمال افغانستان در حال استخراج معادن زغالسنگاند.
پیش از این نیز زغالسنگ افغانستان به میزان کم به کشورهای همسایه صادر میشد؛ اما در حال حاضر صادرات آن خاصتاً به پاکستان شدیداً افزایش یافته است.
گفتنی است که بیشتر استخراج معدن زغالسنگ در ولایتهای تخار، بغلان و سمنگان صورت میگیرد.
from غارت منابع ملی در تخار؛ منابع: روزانه صدها تیلری زغالسنگ به پاکستان انتقال داده میشود!
via اخبار افغانستان
Submitted June 04, 2022 at 03:15AM by afghanews
via reddit https://ift.tt/tLTYE4r
No comments:
Post a Comment