Wednesday, March 31, 2021

social links in Mar 31 2021 at 00:00PM 1

 

دیدار رییس جمهوری اسلامی افغانستان با وزیر امور خارجه هند

آریانانیوز: رییس جمهوری اسلامی افغانستان در حاشیه کنفرانس وزرای خارجه قلب آسیا- پروسه استانبول، با وزیر خارجه هند، دیدار کرد…

به نقل از ارگ، محمد اشرف غنی رییس جمهوری اسلامی افغانستان در حاشیه نهمین کنفرانس وزرای خارجه قلب آسیا- پروسه استانبول، باسابرامانیام جایشنکر وزیر امور خارجه هند، دیدار کرد.

در این دیدار که در اقامتگاه رییس جمهور در بوستان سرای تاجکستان در شهر دوشنبه انجام شد، هر دو جانب در خصوص همکاری های منطقوی در راستای پروسه صلح افغانستان، بحث و تبادل نظر نمودند.

 

from دیدار رییس جمهوری اسلامی افغانستان با وزیر امور خارجه هند

via اخبار افغانستان



Submitted March 30, 2021 at 12:19PM by afghanews

via reddit https://ift.tt/3dhMnYK


انتقاد #برنی_سندرز از افزایش #فقر و بیکاری در #امریکا https://t.co/3Xm6lSFalS

— 🇦🇫 Ariana News (@ArianaNews_co) March 30, 2021http://twitter.com/ArianaNews_co/status/1376815021871759364

via حمایت رییس‌جمهور تاجکستان از برقراری صلح و آرامش در افغانستان - Tumblr

حمایت رییس‌جمهور تاجکستان از برقراری صلح و آرامش در افغانستان

آریانانیوز: رییس‌جمهور تاجکستان در آخرین روز نهمین نشست قلب آسیا – روند استانبول در شهر دوشنبه، می‌گوید که کشورش طرفدار صلح و آرامش در افغانستان است و افزود که همکاری با افغانستان در اولویت سیاست خارجی تاجکستان قرار دارد…

امام‌علی رحمان، رییس‌جمهور تاجکستان روز سه‌شنبه (۱۰ حمل) در دومین و آخرین روز نهمین نشست قلب آسیا – روند استانبول در شهر دوشنبه، پایتخت این کشور از کشورهای عضو این نشست خواست که افغانستان را در تأمین صلح، کمک بی غرضانه کنند.

او در این نشست می‌گوید که کشورش طرفدار صلح و آرامش در افغانستان است و افزود که همکاری با افغانستان در اولویت سیاست خارجی تاجکستان قرار دارد.

او می‌افزاید که در مذاکرات صلح افغانستان نیز تمامی مردم این کشور در نظر گرفته شوند و تأکید کرد که تجربۀ تلخ چهار دهۀ اخیر در افغانستان، نشان می‌دهد که قضیۀ افغانستان، راه حل نظامی ندارد و باید تلاش‌های سیاسی و دپلوماتیک، سرعت یابند.

آقای رحمان می‌گوید که در اوضاع حساس کنونی، جامعۀ جهانی باید افغانستان را برای موفقیت روند صلح یاری رسانند.

او همچنان دربارۀ همکاری‌های اقتصادی با افغانستان، می‌گوید که امکانات زیادی در همکای در بخش انرژی میان دو کشور موجود است.

او تأکید کرد که تاجکستان آماده‌است با افغانستان در عملی ساختن برنامه‌های مشترک، همکاری کند.

او با اشاره به همکاری مشترک میان دو کشور، می‌گوید که هجم تجارت دوطرف درسال ۲۰۲۰ عیسوی، ۷۰ ملیون دالر بود و قراراست این حجم دوبرابر شود.

در همین حال، رییس‌جمهور غنی در نشست قلب آسیا نیز می‌گوید که روابط افغانستان و تاجکستان بر اساس احترام و اعتماد متقابل است.

او افزود که صلح در افغانستان، باعث صلح و ثبات در منطقه و جهان خواهد شد.

نشست مقام‌های بلندپایۀ کشورهای عضو نشست قلب آسیا روز گذشته در دوشنبه، آغاز شد.

پروسۀ استانبول قلب-آسیا در سال ۲۰۱۱ عیسوی به ابتکار کابل و انقره به هدف رسیدن افغانستان به صلح و ثبات پایدار ایجاد شد.

نماینده‌گان حدود ۵۰ کشور منطقه و جهان و سازمان‌های جهانی در این نشست شرکت کرده‌اند. نماینده‌گان کشورهای شرکت کننده در این نشست، پروسۀ استانبول-قلب آسیا را روی صلح افغانستان مهم و اثرگذار می‌دانند.

 

 

 

 

from حمایت رییس‌جمهور تاجکستان از برقراری صلح و آرامش در افغانستان

via اخبار افغانستان



Submitted March 30, 2021 at 01:19PM by afghanews

via reddit https://ift.tt/3fsauGD

via خبرگزاری آریانا نیوز https://ariananews.co

via Diigo https://ift.tt/2Pa1RGh

حمایت رییس‌جمهور تاجکستان از برقراری صلح و آرامش در افغانستان


متن کامل سخنرانی رییس جمهور #غنی در #پوهنتون ملی #تاجکستان#افغانستان#afghanistan https://t.co/LTuH2y7x7w

— 🇦🇫 Ariana News (@ArianaNews_co) March 30, 2021http://twitter.com/ArianaNews_co/status/1376842967160356866

via انتقاد برنی سندرز از افزایش فقر و بیکاری در امریکا - Tumblr

انتقاد برنی سندرز از افزایش فقر و بیکاری در امریکا

آریانانیوز: برنی سندرز، سناتور دموکرات امریکایی با نشر پیامی از افزایش فقر و بیکاری در این کشور انتقاد کرد…

برنی سندرز، سناتور دموکرات امریکایی در صفحه کاربری خود در تویتر با انتقاد از افزایش فقر و بیکاری در امریکا نوشت: طی دوران همه‌گیری، ده‌های ملیون امریکایی بیکار شدند.

سناتور ایالت ورمونت امریکا در این پیام تاکید کرد: ۲۲ ملیون امریکایی می‌گویند که غذای کافی برای خوردن ندارند، اما امروز در امریکا، تعدادی از ملیاردر‌ها ۱.۳ ترلیون دالر ثروتمندتر شدند. این چیزی است که یک اقتصاد تقلبی به آن شباهت دارد.

سندرز چند روز پیش نیز در پیام تویتری دیگر از نابرابری‌ها در امریکا انتقاد کرده و نوشته بود: این غیر قابل قبول است که امروز در امریکا بسیار پولدارها، پولدارتر می‌شوند این در حالی است که خانواده‌های کارگران در حال تلاش استند. ما ریاضت اقتصادی نمی‌خواهیم بلکه نیازمند اقتصادی استیم که برای همه و نه اندک تعدادی کار کند.

 

 

from انتقاد برنی سندرز از افزایش فقر و بیکاری در امریکا

via اخبار افغانستان



Submitted March 30, 2021 at 03:19PM by afghanews

via reddit https://ift.tt/3fpGETc


#ویدیو/ #کشتار کودکان و زنان در ولایت #خوست#افغانستان#afghanistan https://t.co/SRaiCCoell

— 🇦🇫 Ariana News (@ArianaNews_co) March 30, 2021http://twitter.com/ArianaNews_co/status/1376859211422896128


#ویدیو/ اشتباهات لفظی رییس جمهور #غنی بازهم خبر ساز شد#افغانستان#afghanistan https://t.co/nRjYpPig1T

— 🇦🇫 Ariana News (@ArianaNews_co) March 30, 2021http://twitter.com/ArianaNews_co/status/1376859243874238478

via ویدیو/ کشتار کودکان و زنان در ولایت خوست - Tumblr

via متن کامل سخنرانی رییس جمهور غنی در پوهنتون ملی تاجکستان - Tumblr

ویدیو/ کشتار کودکان و زنان در ولایت خوست

https://ift.tt/3frCD0A

آریانانیوز: شماری از باشنده گان ولایت خوست ادعا کرده‌اند که در جریان یک عملیات نیروهای دولتی در ولایت حدود ۲۰ تن کشته و زخمی شده‌اند... بربنیاد ادعاهای

Message: ویدیو/ کشتار کودکان و زنان در ولایت خوست

March 30, 2021 at 04:36PM

https://ift.tt/31hrpDu

via خبرگزاری آریانا نیوز https://ariananews.co

via Diigo https://ift.tt/39tj2t7

انتقاد برنی سندرز از افزایش فقر و بیکاری در امریکا

via خبرگزاری آریانا نیوز https://ariananews.co

via Diigo https://ift.tt/3u4yNP8

متن کامل سخنرانی رییس جمهور غنی در پوهنتون ملی تاجکستان

via خبرگزاری آریانا نیوز https://ariananews.co

via Diigo https://ift.tt/31vZwrF

ویدیو/ کشتار کودکان و زنان در ولایت خوست

via خبرگزاری آریانا نیوز https://ariananews.co

via Diigo https://ift.tt/39s29z5

ویدیو/ اشتباهات لفظی رییس جمهور غنی بازهم خبر ساز شد

متن کامل سخنرانی رییس جمهور غنی در پوهنتون ملی تاجکستان

آریانانیوز: رییس جمهور غنی در سخنان خود از اعطای دوکتورای افتخاری از وزیر معارف تاجکستان، ریکتور دانشگاه ملی تاجکستان، هیئت رهبری، استادان و محصلین دانشگاه ملی تاجکستان، قدردانی کرد…

متن کامل سخنرانی محمد اشرف غنی رییس جمهوری اسلامی افغانستان در پوهنتون ملی تاجکستان

 

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب محترم وزیر معارف تاجکستان محترم امام‌زاده محمد یوسف، سیدعلی و هم چنین رییس محترم دانشگاه ملی، محترم خوشبخت‌زاده، قابیجان خوشبخت، استادان نهایت گرامی، محصلین نهایت عزیز، خواهران و برادران تاجیک، همچنین محصلین بسیار گرانمایۀ افغان، اولتر از همه، تحفۀ پیشوای بشریت را خدمتتان تقدیم می­کنم.

السلام علیکم و رحمت الله و برکاته!

من ۱۷ سال معلم بودم و از اعطای دوکتورای افتخاری، ارزش بالاتر برای من در روی زمین وجود ندارد، از صمیم قلب تشکر. از این جهت از جناب محترم وزیر معارف تاجکستان که دوست سابقۀ من است و از جناب ریکتور دانشگاه ملی تاجکستان، از هیئت رهبری، استادان و محصلین دانشگاه ملی تاجکستان، از صمیم قلب تشکر می کنم که مرا شایستۀ این افتخار نادر دانستند. امید من اینست، بعد ازین که دورۀ ریاست جمهوری من خلاص شود، اجازه بدهید که همراه شاگردان کار کنم. چون خوبی این است، وقتی که یک معلم را رییس جمهور انتخاب می کنید، وقتی که دوره اش خلاص شود، پشت این نمیگردد که چه کار کند، پس به معلمی می رود. هم چنین از هیأت افغانستان، سفیر ما در تاجکستان و خاصتاً از محصلین افغانستان برای دورۀ دکتورا، دورۀ ماستری و دورۀ لیسانس ابراز امتنان می کنم. امید است دوستی هایی را که در زمان تحصیل تان در تاجکستان ایجاد کردید، دوستی های دوامدار باشد و به نفع دو کشور برادر، هم­جهت، همسو و دارای منافع مشترک از پیش آن استفاده شود. از تمام خواهران و برادران تاجیکی ما ابراز امتنان می کنم که محصلین افغان را به آغوش مهربان تان گرفتید و همراه شان مثل برادر و خواهر رفتار می کنید، تشکر از همۀ تان.

چند سال پیش که خدمت تان بودم، دیدگاه تغییر آسیا را بر یک براعظم، همراه تان مطرح کردم و سابقۀ تاریخی مشترک ما را از شاهراه ابریشم تا نقاط دیگر مشترک، خدمت تان عرض کردم و در آن بیانیه جنگ پنجصد سالۀ آسیا، موقعیت آسیای مرکزی به حیث کوتاه ترین راه ارتباط بین آسیای غربی، شرقی و جنوبی، ضرورت یک انقلاب در ترانسپورت که بتواند دوباره، مثلی که براعظم امریکا را باهم وصل کرد، انتقال انرژی از آسیای مرکزی به آسیای شرقی و جنوبی ضرورت ایجاد قواعد بازی در آسیا برای رسیدن به رفاه مشترک را خدمتتان عرض کردم.

ماحول امروز ما چیست؟ چند نکتۀ بنیادی را خدمتتون عرض می کنم:

نخست، کوید ۱۹ در یک سال جهان را به صورت بنیادی تغییر داد، دنیای بعد از کوید ۱۹ با دنیای قبل از کوید ۱۹ یک دنیای در حالت انقطاع است. در نقاط مثبت آن بعدتر می آییم، مگر نقطۀ کلیدی این است که بدبختانه تمام علما به اجماع هستند که کوید، آخرین پاندامیک نخواهد باشد که ما به آن دچار خواهد شدیم. بنابراین، جهان آینده باید به صورت اساسی آمادگی داشته باشد تا با پاندمیک های مختلف بتواند مقابله کند.

نکتۀ دوم این بود، برخلاف توقعی که یک دنیای مرتبط با هم داریم، عکس العمل ملی بود، نه بین المللی.

کوید درزهای عمدۀ هماهنگی بین المللی را آشکار ساخت و بدبختانه ناسیونالیزم صحی را ثابت کرد. امروز دنیا هم در داخل کشورها و هم در بین کشورها، عدم مساوات به دسترسی به واکسین و خدمات صحی به یک معضلۀ دنیایی بدل شده است. تمام سیستم های صحی دنیا اعم از پیشرفته یا در حال پیشرفت، به یک بحران اساسی دچار شده اند که نوع آمادگی سیستم صحی را در مقابله، ضعیف ثابت کردند.

عامل دوم تغییر که در این چند سال شدت زیاد پیدا کرده است، انقلاب چهارم صنعتی است، دنیا در حال دیجیتال شدن است.

تعریف ثروت، تعریف مولدیت و تعریف تحرک به صورت بنیادی بدل شده است و مخصوصاً دانشگاه ها، شکل تعلیم و تربیۀ قرن ۲۰، جوابگوی ضروریات قرن ۲۱ نیست.

یکی از عواقب مثبت کوید این بود که یک پروسۀ دیجیتال سازی در یک سال در حدود ده سال پیشرفت کرد. مخصوصاٌ در قسمت ارائه خدمات صحی از راه دیجیتالی وهم خدمات علمی، اما انقلاب چهارم صنعتی، تعریف کار و بیکاری را به صورت بنیادی تغییر می دهد. اگر دسترسی به ارتباط ماشین و انسان و سرعت تفکر به ‌وجود نیاید، نوع علم به صورت بنیادی تغییر کرده است. علمی که استوار به حافظه باشد، در حال محو شدن است، در حالی علمی که تحلیل باشد و جمع آوری نوع ارتباطات باشد، ضرورت است.

درین حالت، نکتۀ سوم تغییر منفی، یک موج بی اعتمادی جهانی است، این به نام موج سوم بی اعتمادی جهانی نامگذاری شده است. برخلاف ۱۰ سال یا ۲۰ سال قبل که اعتماد بالای جهانی‌شدن به یک فرضیۀ سرتاسری بدل شده بود، امروز اعتماد در داخل کشورها و بین کشورها ضعیف شده است. یک فضای بی اعتمادی عمومی به ‌وجود آمده که نوع همکاری را در مقابله با مسائل بین المللی و نوع هماهنگی را به مراتب مشکلتر ساخته است. یک نمونه این بازهم در قسمت کوید، ما دیدیم که عکس العمل ملی بود، نه بین المللی. در حالیکه یک پاندمیک بر اساس تعریف آن سرحد را نمی شناسد، فرد را نمی شناسد. اگر یک فرد مصاب باشد یا کشور مصاب باشد، اعم از اینکه چقدر کوچک است یا بزرگ، تمام دنیا در خطر است.

نکتۀ دیگر منفی که به اوج خود رسیده، موج پنجم دهشتگری است، جنگ غیر محدود شده است، سرحد بین جنگ و غیر از جنگ از بین رفته است. بدبختانه کشور همسایۀ تان، برادران و خواهران تان این را به صورت روزانه می بینند، چون جامعۀ مدنی ما، دانشگاه های ما، مساجد ما، تمام نهادهایی که ما در حال ساختن اش هستیم، بدبختانه تحت حمله هستند. متاسفانه این موج را در سال ۱۹۹۹، دو نظامی چینی پیش بینی کردند، درآن وقت کسی جدی نگرفت، اما شیوۀ جنگ به صورت بنیادی تغییر کرد. به همان اندازه که تکنولوژی پیش رفته است، نوع جنگ مستقیم نیست، بصورت غیر مستقیم است و از این جهت، نکتۀ بنیادی این است که استعمال سلاح راه حل نیست، حدود استعمال سلاح از حدود انسانی گذشته است.

نکتۀ پنجم، تغییر محیط زیست است.

در ابتدا من ابراز تشکر می کنم که فعالیت های دانشگاه ملی تاجکستان را در قسمت گیاه ها، معادن و انواع مختلف امکانات کشور دوست ما دیدیم، اما تغییر محیط زیست، امروز به یک فاجعه بدل شده است. در آسیای جنوبی تنها، اگر هوا دو نیم درجه گرم­تر شود، صد میلیون نفر مهاجر می شوند، صد شهر در آسیای جنوبی بدون آب خواهند بود و از این جهت ضروریست که محیط زیست جدی گرفته شود.

محیط زیست، ما و شما شاهد زلزله ها و سیلاب ها بودیم، خشکسالی ها را شاهد بودیم، سرحد را نمی شناسد. محیط زیست، آیندۀ انسان را به صورت اساسی مطرح می کند و اگر خدای ناکرده به چهار درجه برسیم، زندگی تقریباٌ غیر ممکن می شود.

یک کتاب بسیار خوب نوشته شده به نام “شش درجه” که تاثیرات هر درجۀ گرم‌شدن هوا را نشان میدهد. امسال در افغانستان در ماه حوت، ما دوازده درجه از حد اوسط هوا گرمتر بودیم و تاثیر آن در یک مثال بسیار ساده که به هر دوی ما تطبیق میشود، کوه های ما و شما کلانترین بند های ما بود، چون برف می آمد به یخچال ها بدل میشد، به صورت بسیار آرام به آب بدل می شد و سیستم های بزرگ آبیاری ما را ممکن می ساخت. حالا بالعکس به سرعت بسیار زیاد می آید، بندهای کانکریتی در مقابل این سرعت، مثل پخته است که ذوب می شود.

در افغانستان یک شهروند جاپانی بسیار متعهد، بیست سال زندگی خود را وقف سیستم های کرد که در قرن هفده در جاپان استعمال شده بود، برای مهار کردن آبهای سریع، بوجود آورد.

عمده ترین بخش بحث این است که دنیا در حالت ابهام زندگی می کند. دنیایی که بعد از سال ۱۹۴۵ختم جنگ جهانی بوجود آمد تا سال۱۹۷۰ یک دنیایی بود که مطلق اعتبار بالای آینده داشت. یک کسی اگر در سال ۱۹۴۵ شهادتنامۀ انجنیری را میگرفت، چهل سال به صورت منظم انجنیری او ثابت می بود، امروز انجنیری در شش ما تغییر می کند. تکنولوژی وضعیت زندگی را به صورت اساسی تغییر داده است.

اما نکات مثبت هم در این محور وجود دارد که من می خواهم چند دقیقه بالای آن تمرکز کنم.

اولین نکته این است که دیجیتال‌سازی به سرعت در حال تغییر است، نوع ارتباطات ما به مراتب آسانتر شده میتواند. نوع دانش ما به مراتب سریع‌تر شده می تواند و نوع استفاده تکنولوژی ما به مراتب به نفع مردم تمام شده می تواند. طور مثال: تراکتورها را شما می شناختید که مثل بیل و کلنگ از آنها استفاده می شد، حالا تراکتورهای هوشمند اختراع شده که هم نوع نبات را می شناسد و هم نوع زمین را تشخیص می کند و هم وقتی که یک پرزۀ آن خراب شود، اتومات احوال می دهد.

یک قسمت زیاد معاملات بین المللی درین حالت، شخص به شخص و رو به رو نیست.

چند کمپنی بزرگ دنیا مثل “تاتا کنسرتنگ گروپ” هفتاد فیصد عواید خود را بدون اینکه کسی با کسی دیگری روبرو شود، ایجاد می کند. شش تا ده میلیارد دالر در سال عاید شان از این نگاه است، یا کمپنی زیمنس که از کمپنی های پیشرفته است.

نقطۀ دیگر این است که یک بحث جهانی راجع به مسئولیت اجتماعی به وجود آمده است. نوع اقتصادی که در آن، محور و هدف کمپنی ها تنها و تنها مفاد بود، مورد سوال قرار دارد. امروز وسیع نقش دولت ها روز بروز زیادتر میشود.

وظایفی را که امروز شهروندان و مردم یک دولت از دولت خود تقاضا دارند، از ده سال گذشته و مخصوصاً از دوسال گذشته، نهایت فرق دارد. دولت مجبور است حفظ ثبات اجتماعی، حفظ رفاه اجتماعی و ایجاد فرصت ها را برای شهروندان خود ایجاد کند. در این بخش دانشگاه های ما باید یک نقش بسیار کلیدی داشته باشند تا منابع در خدمت مردم بیاید.

دوم، در پنج سال آینده احتمال نهایت زیاد دارد که چین به کلان ترین اقتصاد دنیا مبدل شود و هند جایگاه سوم کلانترین سهم اقتصاد دنیا را بگیرد. معنی این چیست؟ آینده تحرک اقتصادی در براعظم آسیا است. بدون سهم هند و چین، اقتصاد بین المللی به رکود مواجه بود و نوع حرکت این دو کشور بزرگ، آسیای مرکزی، روسیه، ترکیه و خلیج، یک تغییر بزرگ است. معنی این چیست؟ بعد از دوصدسال، آسیا دوباره محور اقتصاد جهان می شود. ۳۰ فیصد تحرک اقتصاد جهان را در سال ۲۰۱۹، تنها چین ایجاد کرده است، در حالیکه ۵۰ سال پیش یک فیصد سهم آن بود.

موضوع تحرک اقتصادی چرا مهم است؟ فقر، زیادترین امحای فقر در روی زمین در تاریخ، در چهل سال گذشته در آسیای شرقی صورت گرفت. چین، کوریا، جاپان، ویتنام، سنگاپور، تایوان، مالیزیا، همه اینها درس های بسیار واضح دارند که نوع همکاری دولت و سکتور اقتصادی، مارکیت به چه رقم عیار شود و مسئولیت اجتماعی به چه رقم.

مشروعیت دولت ها بعد از این، تعلق به ایجاد فرصت برای شهروندان شان دارد. در این زمان، تجارت بین الآسیایی بار اول از تجارت آسیا با باقی دنیا زیاد تر است. در گذشته وقتیکه سنگاپور در ابتدا شروع کرد و جاپان بدون تجارت خارجی و بازارهای اروپا و امریکا پیشرفت آسیای شرقی غیر ممکن جلوه می کرد، امروز یک قسمت زیاد این بازار در داخل آسیا وجود دارد. مهمترین بخش این مخصوصاٌ برای ما و شما که در قلب آسیا قرار داریم، تغییر آسیا از یک مفکوره، از یک هویت به یک براعظم اقتصادی است. تنها چهارده کشور آسیایی در بیست سال آینده، تخمیناً ۳۰ تریلیون دالر در زیربنا سرمایه گذاری می‌کند. روزانه ما و شما شاهد یک تحول بنیادی آسیا و ارتباط آن هستیم.

از این نظر، پس که در ارتباط گفتمان خدمت تان بیایم، آسیای مرکزی یک نقطۀ مهم ترانزیت و وصل آسیا است. آسیای جنوبی، کمترین نقطۀ دنیاست از نگاه ارتباط منطقوی، آسیای شرقی زیادترین نوع این ارتباط آینده را تعیین می­کند.

اهمیت این برای شما استادان و محصلین در چیست؟ بدون فهم آسیا، شما زندگی تان را ترتیب کرده نمی توانید، بسیار ساده و هر حرکتی که در آسیا صورت می گیرد، زندگی همۀ ما را به صورت مثبت یا منفی تحت تاثیر قرار میدهد. معنی آن این نیست که باقی دنیا را ما فراموش کنیم، اما یکی از نتایج کوید بدبختانه، ضعف دنیایی‌شدن و تحرک زیادتر منطقوی‌شدن است، در این اجماع وجود دارد.

در یک دنیایی که در تلاطم دوامدار باشد، پالیسی‌سازی را چطور انجام می دهید؟ آمادگی بحث را به چی شکل می‌گیرید؟ و به چه شکل بالای عوامل منفی به صورت اساسی فکر جدی می کنید و این را به فکر مثبت تغییر می دهید؟

نکتۀ اول این است که رهبری و مدیریت باید آماده باشد که تلاطم را مدیریت کند، من برایتان یک مثال می دهم:

در هالند که یکی از بهترین نقاط دنیا از نگاه مدیریت آب است، تا پیش از تغییر اقلیم، اینها صد سال را مدنظر می گرفتند. فعلاً تمام پروژه های بزرگ آبیاری هالند، پنجصد سال را مدنظر می گیرد. چون اگر اقیانوس دو متر بالاتر شود، شاید نیم هالند را زیر آب بسازد. درین حالت، ارتباط علم و پالیسی بصورت بنیادی تغییر می کند.

نکتۀ دوم، درین حالت باید راجع به سناریوها فکر کنید تا پلانگذاری. پلانگذاری از زمان ثبات بود، می فهمیدید که چهل سال آینده سالهای ثبات است و به این ترتیب، نوع پلانگذاری را که مخصوصاٌ مالیزیا کرد، نمونۀ بسیار واضح آن است.

سناریو چیست؟ سناریو این است که باید تصویر آیندۀ احتمالی را داشته باشیم و عموماً تعداد سناریوها از چهار تجاوز نمی کنند. اما هیچ سناریو پیش‌بین کامل آینده نیست، اما جهت را برای ما نشان می دهد که جهت آینده چیست، تا وقتی که به آن مواجه می شویم، اینها را بتوانیم انجام دهیم.

بزرگترین سرمایه درین بخش چیست؟ سرمایه انسانی که روابط و جهت را تشخیص داده بتواند. اگر جهت مناسبات و حرکت را تشخیص داده نتوانیم، تابع امواج می شویم.

بحث دیگر در چیست؟ و خوشبختانه ما در جای قرار داریم، موج سوم بی اعتمادی را چگونه از بین می بریم؟ با ایجاد اجماع، اعتمادسازی میان مردم در داخل یک کشور، بین کشورها و مخصوصاً اعتمادسازی در راه همکاری منطقوی و در راه مقابله با تغییر اقلیم نقطۀ کلیدی است. یک قصه است از زمان حضرت موسی”ع” که دونفر در یک کشتی نشسته بودند، یک آدم شروع کرد که یک قسمت کشتی را سوراخ کند، کسی به او گفت که ما را غرق می کنی، آن مرد گفت که نه، من بخش خود را سوراخ می کنم.

ما و شما در یک کشتی جهانی قرار داریم و در یک کشتی منطقوی قرار داریم و در این حالت، اگر اساس منافع مشترک را مورد نظر نگیریم، همۀ ما تاوان می کنیم و ضرورت است که ما بهترین طرح ها را برای همکاری منطقوی که در آن نفع همه ما باشد، ایجاد کنیم.

همکاری منطقوی و همکاری جهانی در قسمت دوم، مسائل بُرد بُرد است. اما اگر به صورت محدود فکر کنیم و تنها در داخل یک لایحه فکر کنیم، مشکلات ایجاد میکند.

بحث اساسی که در دنیا امروز مورد بحث است، این است که سیستم اقتصادی که ما بنام کاپیتالیزم میشناسیم و خود را موفق ثابت کرد، مخصوصاً بعد از جنگ دوم جهانی و بعد از سقوط اتحاد شوروی، ضرورت به تجدید نظر دارد و در این بخش، نکتۀ کلیدی اینست که کمپنی ها مسئولیت دارند که تاثیرات اجتماعی، تاثیرات محیط زیست و تاثیرات ثبات را باید به صورت اساسی مد نظر بگیرند و خوشبختانه یک بحث اساسی در بین بهترین دانشگاه های جهان و در بین بهترین کمپنی های جهان رخ داده، زیادترین سرمایه گذاری سر پیش بینی آینده، امروز از طرف کمپنی های بزرگ صورت می­گیرد. شِل، طور مثال که یک کمپنی تیل است زیادترین پیش بینی را در بخش انرژی بدیل دارد.

نکتۀ دیگری که امروز شما به من افتخار دادید، می­خواهم سر بُعد فرهنگی به اجازه تان چند دقیقه صحبت کنم. امروز من افتخار این را داشتم که پیش مجسمۀ اسماعیل سامانی گل بگذارم و واقعاً قابل گل گذاشتن است.

چرا؟ چهار دربار، دربار طاهریان هرات، سفاریان نیمروز و سیستان، سامانیان و غزنویان، اساس طرز دید جوامع ما را و طرز تفکر ما را در زبان دری، زبان مشترک ما ایجاد کرده اند. هزار سال پیش این­ها جهت امروز را تعیین کردند، چند زبان دیگر را شما سراغ دارید که بعد از هزار سال هنوز هم خوانده می ­توانید و از آن لذت می­برید. افتخارات مشترک ما، رودکی ،هنوزهم نبض احساسات ما را در تمام دنیایی که دری را خوانده می­توانند تعین میکند.

هم­چنین افتخارات مشترک ما، فردوسی، حافظ، سعدی، امیر خسرو، بیدل، همۀ این­ها ستاره های بزرگی هستند که یک فرهنگ مشترک ما را ایجاد کرده اند. این را از این خاطر خدمتتان عرض میکنم، آن ابعاد که جهانی‌شدن است و تغییرات است، در عین حال با تداوم فرهنگی ما ارتباط واضح داشته باشد. معنای همکاری منطقوی و جهانی، فراموش کردن هویت های ملی ما نیست و هم­چنین ارتباطات فرامنطقوی ما نیست. زبان دری یک وقت تا بنگال و استانبول، زبان حاکم بود و مثل انگلیسی امروز، زبان تحلیل، گفتار و نوشتار بود.

یک محقق ایرانی بنام سید مهدی زرقانی یکی از بهترین تحلیل های قرن ۳ تا ۱۰ را ایجاد کرده و ما می­ بینیم که فرهنگ مشترک حماسی ما رشته های بسیار عمیق دارد. فردوسی را همه می­شناسند مگر دقیقی را فراموش کردند و ده ها شهنامه­ی را که قبل از فردوسی ایجاد شده بود، ما دوباره باید از خود کنیم و این ها در کشورهای ما و شما صورت گرفته است.

در بخش ادبیات معاصر هم من می­خواهم به حیث کسی که در دوران طفلی صدرالدین عینی را خوانده بود و تورسن زاده را خوانده بود و لاهوتی را خوانده بود و تاریخ غفوروف را دیده بود، از نهضت فکری جدید در تاجکستان و تداوم آن در دانشگاه ملی تاجکستان، ابراز قدردانی کنم. غفوروف تاریخی را ایجاد کرد که هویت ملی تاجکستان را عمق و بُعد بسیار وسیع داد.

در این بخش می خواهم از یک افغان یادآوری کنم که به سرمایه مشترک ما در افغانستان، تاجکستان، ایران و ازبکستان و سایر کشورهای منطقه مشهوراست، مرحوم احمد ظاهر است. احمدظاهر در مکتب از من سه سال پیش بود، اما در جوانی از پیش ما رفت. همیشه یادش تازه باد و نقطۀ وصل ماست. آهنگ های احمد ظاهر و سرودهایش در همه جا نشسته و مخصوصاٌ من جای افتخار دارم که در هر کشور آسیای مرکزی که میروم، اولین سوال های که میکنند احمدظاهر است، احمدظاهر های نو ایجاد می­شود و وسیله ارتباط ما خواهند بود.

جمع‌بندی ما:

افغانستان، تاجکستان، هیچ نوع اختلاف منافع ندارند، دوست هستیم، بهترین دوست­ها هستیم و بهترین دوست ها خواهیم ماند. این باعث افتخار است و از این جهت، ما و شما در حال یک تجربه بسیار مهم برای منطقه هستیم و آن این است که سرحدات ما که سرحدات طویل است، از پامیر و دریای پنج و آمو گرفته درحال مبدل شدن به سرحدات باز است.

سرحد باید وسیله جدایی نباشد، سرحدات باید وسیلۀ وصل باشند و در این جهان که دنیا با هم مرتبط می شود و منطقه تغییر میکند، ایجاد یک سرحد باز بحیث سرحد همکاری، سرحد خواهری و سرحد برادری، یک نکته بسیار مهم است.

در عین حال منافع ما تنها در قسمت تصور نیست، ما یک فرصت عظیم داریم که در تولید انرژی، مدیریت آب‌ها و مدیریت محیط زیست با هم همکار باشیم. ما از راغون استقبال می‌کنیم، به شما تبریک می‌گوییم و امید داریم که برق راغون، پاکستان را و هندوستان را گرم بسازد و برای­شان روشنی بدهد.

یک افغانستان با ثبات و یک تاجکستان با ثبات، بهترین فرصت را برای توریزم بین المللی دارد، نوع منابع طبیعی را که ما و شما در اختیار داریم، در طول بدخشان های ما و دریای پنج در روی دنیا بی نظیر است. استفاده مشترک این و همچنین میراث بسیار بزرگ تمدن های ما از عصر اوستایی، عصر یونانی، عصر ساسانی، عصر سامانی و غزنوی و عصرهای دیگر ما، مخصوصاً بودیزم و دورۀ اسلامی ما یک مرکز بزرگ را ایجاد می کرد. چین حالا ۲۰۰ میلیون توریست دارد، سالانه به ویتنام تنها ۱۸ میلیون توریست میرود. کمبودی ها به این اساس است.

زمینه عظیم همکاری وجود دارد تا ما انواع عظیم ثروت خود را بدون اینکه محیط زیست را خراب کنیم، به امکانات بدل کنیم. آینده ما، آیندۀ همکاری است. افغانستان افتخار دارد و خاصتاً از جلالتمآب رییس جمهور تاجکستان ابراز امتنان می کنم، همچنین از رؤسای جمهور ازبیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرغیزستان و آذربایجان که افغانستان را حالا همیشه به حیث ششمین کشور آسیای مرکزی می شناسند.

تاریخ ما و شما در گذشته مشترک بود. صد سال جدایی موجب از بین‌رفتن علایق چند هزار ساله شد، بنا برین ضرورت واضح است که در این شرایط خاص ما بتوانیم با هم طرح هایی را تعقیب کنیم، طرح و عملی کنیم که آسیای مرکزی به حیث قلب متحرک آسیا دوباره موقف خود را، هم در وصل شدن آسیا، تحول آسیا به کلانترین براعظم اقتصادی دنیا و نقاط یک تمدن تاریخی که همیشه به وسطیت و اعتدال، به عدل و مناسبات تجارتی وسیع و همکاری بین المللی مرتبط بوده، دوباره احیا شود.

در این بخش نقش دانشگاه ها در ایجاد سرمایۀ انسانی و بهره برداری از این فرصت ها نهایت مهم است. من بازهم تشکر می کنم که با این لباس و با این سند(دوکتورای افتخاری) به من افتخار بخشیدید که در خدمت تان باشم، امید است که روز به روز همکاری دانشگاه های ما و نسل جوان ما، زنان و مردان، خواهران و برادران تاجیک و افغان با هم زیادتر شود.

 

from متن کامل سخنرانی رییس جمهور غنی در پوهنتون ملی تاجکستان

via اخبار افغانستان



Submitted March 30, 2021 at 04:19PM by afghanews

via reddit https://ift.tt/39uggUF

ویدیو/ کشتار کودکان و زنان در ولایت خوست

آریانانیوز: شماری از باشنده گان ولایت خوست ادعا کرده‌اند که در جریان یک عملیات نیروهای دولتی در ولایت حدود ۲۰ تن کشته و زخمی شده‌اند…

بربنیاد ادعاهای باشنده‌گان خوست این عملیات چند شب پیش از سوی نیروهای خاص به‌نام کمپاین که وابسته به امنیت ملی اند، راه‌اندازی شد.

تصویرهایی که در رسانه‌های اجتماعی دست به دست می‌شوند نیز نشان می‌دهند که چندین تن که گفته می‌شود افراد ملکی استند و در میان آنان زنان و کودکان وجود دارد، در حملۀ نظامی در ولایت خوست جان باخته‌اند.

در همین پیوند میررحمان رحمانی رییس ولسی جرگه خواستار بررسی تلفات وارد شده در نتیجه عملیات نیروهای امنیتی در ولسوالی صبری خوست شد.

میررحمان رحمانی در نشست عمومی ولسی جرگه گفت: حمله‌ای که در ولایت خوست بالای مردم ملکی صورت گرفت که در آن شماری از هموطنان ما شهید و زخمی شدند، دردآور و غمناک است.

رحمانی به کمیسیون امنیت داخلی این نهاد دستور داد که ادعای تلفات افراد ملکی در خوست را بررسی کند.

اعضای مشرانوجرگه نیز از حکومت می‌خواهند که ادعاها دربارۀ تلفات افراد ملکی در عملیات نیروهای امنیتی بررسی شوند.

از سوی هم کمیسیون مستقل حقوق‌بشر افغانستان خواهان بررسی جدی ادعای واردشدن تلفات به افراد ملکی در ولایت خوست است.

 

from ویدیو/ کشتار کودکان و زنان در ولایت خوست

via اخبار افغانستان



Submitted March 30, 2021 at 04:19PM by afghanews

via reddit https://ift.tt/3m1azCE

ویدیو/ اشتباهات لفظی رییس جمهور غنی بازهم خبر ساز شد

آریانانیوز: رییس جمهور غنی در مراسم دریافت دوکتورای افتخاری از پوهنتون ملی تاجکستان، شعر معروف رودکی را غلط خواند…

رییس جمهور غنی شعر مشهور رودکی، بوی جوی مولیان آید همی را، در پوهنتون ملی تاجکستان نادرست خواند.

البته این بار اول نیست که رییس جمهور اشعار را غلط می خواند، چند سال پیش شعری معروف علامه اقبال لاهوری را در یک نشست در اسلام آباد اشتباه خوانده بود.

 

from ویدیو/ اشتباهات لفظی رییس جمهور غنی بازهم خبر ساز شد

via اخبار افغانستان



Submitted March 30, 2021 at 05:19PM by afghanews

via reddit https://ift.tt/3wf7wvs


حمایت مالی #بریتانیا از ۸ رشته #المپیک و #پارالمپیک https://t.co/C5Rd7oHtdp

— 🇦🇫 Ariana News (@ArianaNews_co) March 30, 2021http://twitter.com/ArianaNews_co/status/1376889707175493641


ویدیویی دردناک از #لت_و_کوب یک طفل توسط قوماندان طالبان در ولایت #غور#افغانستان#afghanistan https://t.co/LH1BgBMqfq

— 🇦🇫 Ariana News (@ArianaNews_co) March 30, 2021http://twitter.com/ArianaNews_co/status/1376919907103825921

ویدیویی دردناک از لت و کوب یک طفل توسط قوماندان طالبان در ولایت غور

https://ift.tt/3czbM0F

آریانانیوز: ملاصابر یک قوماندان طالبان، این طفل را به جرم اینکه با مادر خود جنگ کرده است، در حضور چند طفل دیگر در داخل مسجد، لت و کوب می کند... باشنده گان

Message: ویدیویی دردناک از لت و کوب یک طفل توسط قوماندان طالبان در ولایت غور

March 30, 2021 at 08:35PM

https://ift.tt/31hrpDu

via حمایت مالی بریتانیا از ۸ رشته المپیک و پارالمپیک - Tumblr

via خبرگزاری آریانا نیوز https://ariananews.co

via Diigo https://ift.tt/3wfeqR0

حمایت مالی بریتانیا از ۸ رشته المپیک و پارالمپیک

حمایت مالی بریتانیا از ۸ رشته المپیک و پارالمپیک

آریانانیوز: ورزش بریتانیا قرار است مبلغ 2.4 ملیون پوند به 6 ورزش المپیک و 2 ورزش پارالمپیک اختصاص دهد تا به بهبود چانس ورزشکاران برای کسب نتیجه در توکیو کمک کند…

به نقل از SKYSPORTS، انتظار می‌رود این حمایت مالی ۱۰۰ ورزشکار را تحت تاثیر قرار دهد.

سالی موندای مدیر اجراییه ورزش بریتانیا، گفت: صندوق حمایت از تیم‌های ملی بخش اصلی رویکرد جدید سرمایه‌گذاری ماست و تعهد ما را نسبت به گروه گسترده‌تری از ورزش و ورزشکاران در جامعه با عملکرد بالا در المپیک و پارالمپیک نشان می‌دهد.

وی افزود: ما در حال سرمایه‌گذاری با یک نگاه بلندمدت و جامع از موفقیت استیم و توانسته‌ایم طیف وسیعی از ورزش‌ها، قهرمانان و مدال آوران را بر اساس بالاترین ستندردها حمایت کنیم.

در حال حاضر تعداد رشته‌هایی که از حمایت دولت برخوردار استند به ۵۱ رشته رسیده است.

from حمایت مالی بریتانیا از ۸ رشته المپیک و پارالمپیک

via اخبار افغانستان



Submitted March 30, 2021 at 08:19PM by afghanews

via reddit https://ift.tt/39twmxB

ویدیو/ کشتار کودکان و زنان در ولایت خوست

https://ift.tt/39u80E2

ویدیو/ اشتباهات لفظی رییس جمهور غنی بازهم خبر ساز شد

https://ift.tt/3dn5cts

ویدیویی دردناک از لت و کوب یک طفل توسط قوماندان طالبان در ولایت غور

https://ift.tt/39uvskC


برگزاری #نشست سه‌جانبه وزرای امور خارجه افغانستان، #تاجکستان و #ایران#افغانستان#afghanistan https://t.co/IbBDN59BGD

— 🇦🇫 Ariana News (@ArianaNews_co) March 31, 2021http://twitter.com/ArianaNews_co/status/1377101094954799104

via ویدیویی دردناک از لت و کوب یک طفل توسط قوماندان طالبان در ولایت غور - Tumblr

via خبرگزاری آریانا نیوز https://ariananews.co

via Diigo https://ift.tt/3rCXIaP

ویدیویی دردناک از لت و کوب یک طفل توسط قوماندان طالبان در ولایت غور

ویدیویی دردناک از لت و کوب یک طفل توسط قوماندان طالبان در ولایت غور

آریانانیوز: ملاصابر یک قوماندان طالبان، این طفل را به جرم اینکه با مادر خود جنگ کرده است، در حضور چند طفل دیگر در داخل مسجد، لت و کوب می کند…

باشنده گان منطقه غورقند در جنوب شرق شهر فیروزکوه مرکز ولایت غور، با فرستادن این ویدیو مدعی اند که ملاصابر یک قوماندان طالبان در آن منطقه، ده روز پیش این طفل را به جرم اینکه با مادر خود جنگ کرده است، در حضور چند طفل دیگر در داخل مسجد، لت و کوب می نماید، و در یک ویدیوی دیگر، جوانان را نیز لت و کوب می کند.

from ویدیویی دردناک از لت و کوب یک طفل توسط قوماندان طالبان در ولایت غور

via اخبار افغانستان



Submitted March 31, 2021 at 08:19AM by afghanews

via reddit https://ift.tt/3rAcK0X


دیدار رییس جمهور #غنی با شماری از افغان های مقیم #تاجکستان#افغانستان#afghanistan https://t.co/fgAuf1ss3b

— 🇦🇫 Ariana News (@ArianaNews_co) March 31, 2021http://twitter.com/ArianaNews_co/status/1377116199188799491

via برگزاری نشست سه‌جانبه وزرای امور خارجه افغانستان، تاجکستان و ایران - Tumblr

برگزاری نشست سه‌جانبه وزرای امور خارجه افغانستان، تاجکستان و ایران

**آریانانیوز: در این نشست، وزرای امور خارجه هر سه کشور روی تقویت هرچه بیشتر روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تأکید نمودند…

**

وزرای امور خارجهٔ جمهوری اسلامی افغانستان، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجکستان در حاشیهٔ نهمین اجلاس وزرای خارجهٔ قلب آسیا-پروسهٔ استانبول دیدار نمودند.

به نقل از وزارت امور خارجه، در این نشست، وزرای امور خارجهٔ هر سه کشور روی تقویت هرچه بیشتر روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تأکید نمودند. همچنان تصمیم اتخاذ گردید تا گروه کاری مشترک از جانب هرسه کشور تعین گردد و ساحات همکاری‌ها را در بخش‌های صلح، امنیت، اقتصاد و فرهنگ شناسایی و کارشیوه‌یی را در زمینه تهیه نمایند.

 

from برگزاری نشست سه‌جانبه وزرای امور خارجه افغانستان، تاجکستان و ایران

via اخبار افغانستان



Submitted March 31, 2021 at 09:19AM by afghanews

via reddit https://ift.tt/39s1nSC

ویدیو/ کشتار کودکان و زنان در ولایت خوست

https://ift.tt/2OcpE7Y

ویدیو/ اشتباهات لفظی رییس جمهور غنی بازهم خبر ساز شد

https://ift.tt/3fpWldj

ویدیویی دردناک از لت و کوب یک طفل توسط قوماندان طالبان در ولایت غور

https://ift.tt/3cC2alQ

via خبرگزاری آریانا نیوز https://ariananews.co

via Diigo https://ift.tt/39ubB5b

برگزاری نشست سه‌جانبه وزرای امور خارجه افغانستان، تاجکستان و ایران


#تصاویر/ كشف چهار موتر #عليپور توسط نيروهاى امنيتى#افغانستان#afghanistan https://t.co/JBp7IUQgyZ

— 🇦🇫 Ariana News (@ArianaNews_co) March 31, 2021http://twitter.com/ArianaNews_co/status/1377146144166273025

via دیدار رییس جمهور غنی با شماری از افغان های مقیم تاجکستان - Tumblr

دیدار رییس جمهور غنی با شماری از افغان های مقیم تاجکستان

آریانانیوز: رییس جمهوری اسلامی افغانستان در دومین روز سفرش به جمهوری تاجکستان، با شماری از افغان های مقیم آن کشور در مقر سفارت افغانستان در شهر دوشنبه، دیدار کرد…

به نقل از ارگ، در این دیدار، ابتدا محمد ظاهر اغبر سفیر افغانستان در تاجکستان صحبت کرد و ضمن خوش آمدید به رییس جمهور و هیات همراه اش، در مورد فعالیت ها و دستآوردهای های سفارت متذکره معلومات داد و خواهان رسمی شدن مکتب سامانیان، در اختیار قرار دادن چهار عراده موتر سرویس به مکتب متذکره و تخفیف در قیمت پاسپورت و اجرای ازدیاد معاشات محصلین، گردید.

سپس ناجیه ظاهر مدیره مکتب سامانیان، استاد عبدالودود سیفی رییس شورای والدین مکتب سامانیان، مجید احمدزی به نمایندگی از محصلین، ملالی جواد رییس انجمن زنان افغان مقیم تاجکستان، حبیب الرحمن کریمی به نمایندگی از مهاجرین افغان و پلوشه هاشمی به نمایندگی از زنان صحبت کردند.

آنان ضمن استقبال از افتتاح بند کمال خان، خواست ها و پیشنهادات شان را در عرصه های مختلف از جمله حفظ دستآوردهای دو دهه گذشته و جمهوریت در پروسه صلح و توجه بیشتر به مهاجرین و آموزش جوانان با رییس جمهور شریک ساختند.

رییس جمهور غنی پس از استماع صحبت های آنان گفت: افتخار دارم که امروز با شما هستم. وی افزود که ما خواهان صلح پایدار و باعزت هستیم، در راه صلح قربانی میدهیم، اما این قربانی نباید انقطاع و بربادی افغانستان باشد، معیار من قانون اساسی و حلف وفاداری ام به پیشگاه ملت افغانستان است.

وی افزود که ما میخواهیم جنگ ۴۲ ساله افغانستان پایان یابد. نقشه راه صلح ترتیت شده و به امید خدا به صلح می رسیم.

رییس جمهور غنی ضمن اینکه از سخنرانی رییس جمهور تاجکستان در نهمین کنفرانس قلب آسیا- پروسه استانبول تشکر کرد، از حمایت موصوف از پروسه صلح و گسترش مناسبات میان دو کشور، قدردانی نمود.

رییس جمهور خطاب به افغانهای مقیم تاجکستان گفت که هر کدام شما نمایندگان افغانستان هستید و امروز کشور ما مورد اعتماد منطقه است.

رییس جمهور خاطرنشان کرد که برای سه سال کتاب های مکتب سامانیان را شیر باز کمین زاده رییس اتاق صنایع و معادن فراهم می کند.

همچنان رییس جمهور کشور به ادارات مربوطه بخاطر حل مشکلات مکتب سامانیان، کاهش قیمت پاسپورت در تاجکستان و اجرای ازدیات معاشات محصلین افغان، هدایت داد.

 

from دیدار رییس جمهور غنی با شماری از افغان های مقیم تاجکستان

via اخبار افغانستان



Submitted March 31, 2021 at 11:19AM by afghanews

via reddit https://ift.tt/3dnvZG2

اعلامیه اتحادیه #اروپا در پیوند به کشته شدن سه #کارمند_صحی در ولایت #ننگرهار#افغانستان#afghanistan https://t.co/MGAKFTs6ou

— 🇦🇫 Ariana News (@ArianaNews_co) March 31, 2021http://twitter.com/ArianaNews_co/status/1377163955143995394

via تصاویر/ كشف چهار موتر عليپور توسط نيروهاى امنيتى - Tumblr

via خبرگزاری آریانا نیوز https://ariananews.co

via Diigo https://ift.tt/2QVvQCf

دیدار رییس جمهور غنی با شماری از افغان های مقیم تاجکستان

via خبرگزاری آریانا نیوز https://ariananews.co

via Diigo https://ift.tt/3rD93I2

تصاویر/ كشف چهار موتر عليپور توسط نيروهاى امنيتى

تصاویر/ كشف چهار موتر عليپور توسط نيروهاى امنيتى

آریانانیوز: نيروهاى امنيتى چهار موتر عليپور را در بهسود از زير خاک كشف و به دست آورده اند…


from تصاویر/ كشف چهار موتر عليپور توسط نيروهاى امنيتى

via اخبار افغانستان



Submitted March 31, 2021 at 12:19PM by afghanews

via reddit https://ift.tt/3uctmgW


انتقاد رییس #ولسی_جرگه از تداوم فرهنگ سرپرستی در ادارات دولتی#افغانستان#afghanistan https://t.co/giEdLSAy2u

— 🇦🇫 Ariana News (@ArianaNews_co) March 31, 2021http://twitter.com/ArianaNews_co/status/1377191695595503616

via اعلامیه اتحادیه اروپا در پیوند به کشته شدن سه کارمند صحی در ولایت ننگرهار - Tumblr

via خبرگزاری آریانا نیوز https://ariananews.co

via Diigo https://ift.tt/3m4Fy0G

اعلامیه اتحادیه اروپا در پیوند به کشته شدن سه کارمند صحی در ولایت ننگرهار

اعلامیه اتحادیه اروپا در پیوند به کشته شدن سه کارمند صحی در ولایت ننگرهار

آریانانیوز: اتحادیه اروپا در افغانستان با نشر اعلامیه ای کشته شدن سه کارمند صحی در ولایت ننگرهار را شدیداً محکوم کرد…

اتحادیه اروپا گفته که این رویداد نقض وحشیانه حقوق بین‌المللی بشر دوستانه است که به مردم افغانستان آسیب رسانیده است.

این اتحادیه در تویترش نوشت که عاملان این حمله هرچه زودتر به محاکمه کشانده شوند، کارمندان صحی نباید مورد خشونت و حمله قرار گیرند و به مرکزهای صحی باید ارج گذاشته شود.

اتحادیه اروپا در ادامه از طرف‌های درگیر جنگ در افغانستان خواسته که زمینه دسترسی مساویانه واکسین در سرتاسر این کشور را فراهم کنند.

سه کارمند زن که در برنامه تطبیق واکسین پولیو یا فلج کودکان کار می‌کردند در دو حمله جداگانه در شهر جلال‌آباد جان باختند.

تا هنوز کسی یا گروهی مسوولیت این رویداد را به عهده نگرفته است.

 

from اعلامیه اتحادیه اروپا در پیوند به کشته شدن سه کارمند صحی در ولایت ننگرهار

via اخبار افغانستان



Submitted March 31, 2021 at 02:19PM by afghanews

via reddit https://ift.tt/2O6Suq6


رفع محدودیت ها برای اعتراضات ورزشکاران امریکایی علیه‌#نژادپرستی در #المپیک https://t.co/eGM74Jz5GW

— 🇦🇫 Ariana News (@ArianaNews_co) March 31, 2021http://twitter.com/ArianaNews_co/status/1377221889127559168

via انتقاد رییس ولسی جرگه از تداوم فرهنگ سرپرستی در ادارات دولتی - Tumblr

via خبرگزاری آریانا نیوز https://ariananews.co

via Diigo https://ift.tt/3do8Q6m

انتقاد رییس ولسی جرگه از تداوم فرهنگ سرپرستی در ادارات دولتی

انتقاد رییس ولسی جرگه از تداوم فرهنگ سرپرستی در ادارات دولتی

آریانانیوز: رییس ولسی جرگه تداوم فرهنگ سرپرستی در ادارات را عامل گسترش فساد اداری دانست و از حکومت خواست تا نامزدوزیران و سرپرستان ادارات را برای گرفتن رای اعتماد به ولسی جرگه معرفی کند…

همزمان با تداوم سرپرستی در شماری از ادارات دولتی، رییس ولسی جرگه این وضعیت را خلاف قانون خواند و گفت حکومت باید به قانون اساسی احترام بگذارد و به فرهنگ سرپرستی در ادارات خاتمه دهد.

میررحمان رحمانی در نشست عمومی ولسی جرگه از حکومت خواست که نامزدوزیران و سرپرستان ادارات را برای گرفتن رای اعتماد به ولسی جرگه معرفی کند.

او تاکید کرد ادامه کار سرپرستان پاسخ‌گویی و شفافیت را صدمه می‌زند و فساد اداری را گسترش می‌دهد.

براساس قانون، وزیران و سرپرستان ادارات مستقل باید رای اعتماد ولسی جرگه را بگیرند.

در حال حاضر وزارت‌های امور داخله، مالیه، اطلاعات و فرهنگ، صحت عامه، معارف، امور زنان و انکشاف دهات توسط سرپرست‌وزیران اداره می‌شوند. بانک مرکزی نیز در حال حاضر از سوی سرپرست رهبری می‌شود.

from انتقاد رییس ولسی جرگه از تداوم فرهنگ سرپرستی در ادارات دولتی

via اخبار افغانستان



Submitted March 31, 2021 at 04:19PM by afghanews

via reddit https://ift.tt/3wnxPzF


درخواست فرستاده #سازمان_ملل از کشورهای غربی برای کاهش تحریم‌های #سوریه https://t.co/C4HeNnUV52

— 🇦🇫 Ariana News (@ArianaNews_co) March 31, 2021http://twitter.com/ArianaNews_co/status/1377252094818811910

via رفع محدودیت ها برای اعتراضات ورزشکاران امریکایی علیه‌نژادپرستی در المپیک - Tumblr

via خبرگزاری آریانا نیوز https://ariananews.co

via Diigo https://ift.tt/3cCDRV2

رفع محدودیت ها برای اعتراضات ورزشکاران امریکایی علیه‌نژادپرستی در المپیک

رفع محدودیت ها برای اعتراضات ورزشکاران امریکایی علیه‌نژادپرستی در المپیک

آریانانیوز: کمیته المپیک و پارالمپیک امریکا اعلام کرد که ورزشکاران و کارکنان این کشور در المپیک آینده می‌توانند در اعتراض به بی عدالتی‌های نژادی و اجتماعی در طول بازی‌ها، دست خود را مشت کرده و یا زانو بزنند…

با نشر ویدیویی اعلام شد که این اعتراضات محدود به عدالت اجتماعی و نژادی است اما هدف قرار دادن سایر موضوعات مانند محیط زیست، سیاست و … مجاز نیست.

در این ویدیو انواع اعتراضات مجاز اعلام شده است. براین اساس مشت‌های برافراشته، زانو زدن در هنگام پخش سرود ملی امریکا و استفاده از ماسک‌های صورت با شعارهای ضدنژادپرستی مجاز خواهد بود.

در این ویدیو همچنین گفته شد که کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) قوانین خاص خود را برای بازی‌های تابستانی تعین می‌کند اما کمیته المپیک امریکا با IOC همکاری خواهد کرد تا قوانینی را برای اعتراضات در هنگام رقابت ورزشکاران از سراسر جهان در توکیو تدوین کند.

در جریان بازی‌های المپیک ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی ۲ مدال آور طلا و برونزی امریکا در حالی روی سکو رفتند که در اعتراض هنگام پخش سرود مشت‌های خود را بالا برده بودند. این ۲ ورزشکار به خاطر رفتار انجام شده محروم شدند.

from رفع محدودیت ها برای اعتراضات ورزشکاران امریکایی علیه‌نژادپرستی در المپیک

via اخبار افغانستان



Submitted March 31, 2021 at 06:19PM by afghanews

via reddit https://ift.tt/2POLr6c

No comments:

Post a Comment

social links in 21 Dec at 00:00PM

  خشم هواداران تیم فرانسه پس از شکست برابر آرجنتاین آریانانیوز: پس از شکست تیم ملی فوتبال فرانسه در فاینل جام جهانی مقابل آرجنتاین، درگیری ش...